Зарежда Събития

« All Събития

Методът на Robin McKenzie. Модул А – Лумбален дял (HE57)

27 юни в 8:00 - 30 юни в 17:00

1170BGN

Методът на Robin McKenzie. Модул А – Лумбален дял.
Дати на провеждане: 27-30.06.2024

Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на курса:

С подкрепата на McKenzie Institute International за първи път в България:

Методът на Robin McKenzie. Модул А – Лумбален дял.
Дати на провеждане: 27-30.06.2024
Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на курса:

Този четиридневен курс представя теоретичните аспекти и подхода на метода на Макензи в Механичната диагностика и терапия (MDT), който се прилага за мускулно-скелетната система на човека.
Това е първият от серията курсове на McKenzie, като фокусът е върху оценката, класифицирането и терапевтичният подход при пациенти с оплаквания в лумбалния дял и свързаните с това предадена болка и функционални ограничения.
Ще бъдат разгледани принципите на MDT и как те се прилагат в контекста на биопсихосоциалната рамка на терапевтичния подход при пациенти с мускулно-скелетна болка и функционални ограничения.
Участниците ще се обучават и задълбочено ще практикуват процеса на оценка, класификация и терапевтичен подход на MDT чрез лекционния материал, дискусии и демонстрации на пациенти.
Описанието и разграничението на синдромите на Derangement, Disfunction, както и Postural Syndrome са описани подробно и са обсъдени подходящи планове за терапевтичен подход, с акцент върху използването на процедури за самолечение (self-treatment) и обучение на пациентите. Показанията за използване на клинични процедури също ще бъдат обсъдени и процедурите ще бъдат демонстрирани и практикувани. Ще бъдат включени и клинични подгрупи, които не отговарят на критериите на синдромите на McKenzie и се очертава основата за тяхната диференциална диагностика.
Последващи демонстрации на пациенти ще илюстрират процеса на ретестуване и ще позволят на участниците да получат практическо разбиране на въздействието на системата MDT върху различни демо пациенти в рамките на 2-3 сесии на лечение.
Курсът ще включва илюстрирано ръководство и пълен списък с библиография.

Цели на курса
След завършването на този курс участниците ще имат въвеждащи знания, основни умения и способности, за да започнат да:
1. Описват и обсъждат основните принципи на MDT и как се вписва в контекста на биопсихосоциалния модел на болките в гърба.
2. Прилагат по подходящ начин метода на McKenzie на MDT при пациенти с проблеми с лумбалните прешлени.
3. Правят разграничение между MDT синдромите (Derangement, Disfunction, Postural Syndromes) и ДРУГИ подгрупи и дa осигурят подходящи терапевтични подходи на лечение за всеки от MDT синдромите.
4. Определят кога е необходимо прилагането на външни сили за разрешаването на симптомите, като използвате концепцията на MDT за „Прогресия на силите“.
5. Разпознават как да се помогне на пациентите да проектират и прилагат терапевтичните процеси за постигане на терапевтичните цели.

Преподавател: Ян Куипер (Унгария)

По време на курса на участниците се предоставя линк към видеоклипове с процедурите на McKenzie. Линкът е активен в рамките на 6 месеца или се активира отново, когато се запишат за друг McKenzie курс.

Цена на курса 1290 лв:
за ранни записвания до 26 Февруари 2024 – 1170 лева
за записвания от 27 Февруари до 26 Март 2024 – 1230 лева
за записвания след 27 Март 2024 – 1290 лева

За повече информация: info@physioactive.bg или +359 887 544 955
Христо Димитров, Certified Cyriax Practitioner, Доктор по Кинезитерапия

Детайли

Начало:
27 юни в 8:00
Край:
30 юни в 17:00
Стойност:
1170BGN

Място

Physio Gnosis Training Center – Sofia
ул. "Борис Арсов" 12
София, 1700 България
+ Google Map
Телефон:
+359888 5352 33
Уебсайт:
physioacademy.org

Register

Join 11 others!

Loading gif

Already registered?

Use this tool to manage your registration.