Еврипидис Триантафилу

BSc, MSc, MLD, Instructor IKTA

Завършва Физиотерапия в Атина през 2004 г. и оттогава работи в няколко физиотерапевтични клиники. През всичките тези години той открива любимата си тясна специализация във физиотерапията, рехабилитация при дисфункции на лимфната система.

Той завърша обучението си по известния метод на Vodder за лечение на отоци. През последните години той придобива значителен опит, работейки с повече от 2,500 случая на отоци от цяла Гърция и Германия с известни учени като Hans Pritschow, Christian Schuchhardt (бивш президент на Германското лимфологично дружество – DGL) и други. Сред клиничните случаи на отоци, с които е успял да работи и да лекува, са първични лимфедеми на горните и долните крайници, трупа и гениталиите, вторичните лимфедеми след онкологични операции, подути крайници от хронична венозна недостатъчност или сърдечна недостатъчност или липедеми.

Той е член и сертифициран инструктор на Немската школа за лимфедем на ZML Pritschow (http://www.zml-pritschow.de/ueber-uns/das-team.html), която предлага курсове в Германия и Гърция. От 2010 г. посещава редовно Германия, за да следи развитието в лечението на лимфедема, да посещава клинични курсове и да лекува пациенти в няколко специализирани центрове за лимфедема в Шварцвалд. От 2013 г. е член на гръцкото лимфологично дружество и от 2014 г. на Германското лимфологично дружество (DGL).

През 2016 г. той е един от основателите на Научната група за лимфедема към гръцката асоциация по физиотерапия, като в момента е председател на борда.

Успоредно с това, за да има мултидисциплинарен подход за лечение на пациентите, той завършвапълен курс по мануална терапия, концепцията Maitland (2008-2013 г.), а от 2014 г. е член на IMTA (International Maitland Teachers Association) като асистент инструктор.

От 2013 г. е член на IKTA (International Kinematic Taping Academy). Преподава редовно курсове за приложение на еластични ленти при невромускулно-скелетни дисфункции в Гърция и Европа.

Има магистърска степен по спортна физиотерапия от университета в Нови Сад, Сърбия.

В процес на придобиване на магистърска степен по мануална терапия от университета в Шефилд, Великобритания.