Бенедикт Бьомер

Бенедикт Бьомер е роден през 1964г. Завършва Училището по Физиотерапия в Бад Абах през декември 1987. От 1987 до 1989 работи като физиотерапевт в рехабилитационния център на клиниката Вернер-Викер, където специализира в третирането на пациенти с травми на гръбначния мозък и травматични мозъчни наранявания.  В следващите две години работи с деца с церебрална парализа в Притула и Веленброк – частна физиотерапевтична практика в Берлин.

От 1992 до 1994 Бьомер преподава ПНУ (Проприоцептивно Невромускулно Улеснение) и неврология в Академията по рехабилитация в Берлин. В следващите две години Бьомер е вицепрезидент на Департамент по неврологични и ортопедични увреждания в Клиниката по извънболнична физиотерапия в Уестенд, Берлин. От 1996 до 2002 е директор на Департамент по физиотерапия, трудова и спортна терапия в Клиниката по рехабилитация в Билитц-Хайлщетен – институция за 240 пациента, грижеща се за рехабилитацията на пациенти във всички стадии на състояния като мозъчен инсулт, травми на гръбначния мозък, травматични мозъчни наранявания и болест на Паркинсон. През този период от време Бьомер допринася и за развитието на клиниката. От 2002 година Бьомер е Професионален консултант на целия екип по рехабилитация в същата клиника.

Паралелно с професионалната си кариера, Бьомер продължава с образованието си – през 1992 завършва обучението си за мануален терапевт. Получава лиценз за Международен инструктор по ПНУ(PNF), признат от Международната асоциация по ПНУ(IPNFA), основен инструктор през 1999, инструктор за напреднали през 2003 и сенйор инструктор през 2014). През 2003 получава лиценз за Международен инструктор по „Бобат за възрастни”, признат от Mеждународната Бобат Асоциация (IBITA).От края на август 2014 Бьомер е магистър по невронауки.

През последните 15 години Бьомер е преподавал в международни курсове по Бобат и ПНУ в различни европейски държави – Германия, Полша, Гърция, както и в Япония, Южна Корея и Бразилия. Лекциите му са на тема неврологична рехабилитация, представяне на специални подходи за лечение и/или специфични увреждания.

Бьомер участва в книгата „Физиотерапия за наранявания на гръбнака” (“Physiotherapie beiWirbelsäulenerkrankungen“) с есето „ПНУ методи” (редактори. Soyka. M. and Meholm.D., издател: Urban & Fischer, 2000.)